Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-02@02:26:21 GMT

تنگی نفس استرسی و ناشی از اضطراب چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۹۳۲۱۶

تنگی نفس استرسی و ناشی از اضطراب چیست؟

گاهی اوقات تنگی نفس علامت عادی استرس و اضطراب می باشد که چندان نگران کننده نبوده و با به دست آوردن آرامش و گذر زمان برطرف می شود.

به گزارش پول نیوز ، در بعضی مواقع فشار کاری و روانی بیش از حد ما را در شرایط بحرانی قرار داده و مغز احساس نا امنی می کند. یکی از اتفاقاتی که در این شرایط بحرانی تجربه می کنیم معمولا افزایش تنفس می باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این هنگام اگر ریه های شما آمادگی افزایش ناگهانی تنفس نباشند، شما دچار تنگی نفس خواهید شد.

علائم تنگی نفس استرسی و ناشی از اضطراب

سریع تر نفس کشیدن؛
تنگی یا سفت شدن قفسه سینه؛
تنگی شدن نفس یا حس خفگی؛
حسی شبیه به این که چیزی در گلوی تان گیر کرده است؛
تنش عضلانی؛
تپش قلب (مشابه ضربان قلب اما سریع تر و قدرتمندتر)؛
احساس ضعف و سرگیجه؛
حالت تهوع یا حس ناراحتی شکم؛
بیقراری و کج خلقی.

چرا شما دچار تنگی نفس استرسی می شوید؟

 

بررسی های متعدد نشان داده است که رابطه مستقیمی بین استرس و مشکلات تنفسی وجود دارد. وقتی شما میترسید استرس و اضطراب طبیعی به سراغتان می آید. در این حالت بدنتان واکنش های جسمانی و روانی را از خود نشان داده و شما را برای فرار آماده می کند. مهم ترین واکنش های بدن در مقابل ترس ، افزایش تنفس و در نهایت تنگی نفس و احساس سنگینی در قفسه سینه می باشد.

 

این علائم خود را در پوشش یک مدافع نشان می دهند تا از شما در مقابل خطر محافظت کنند. علت آنکه شما در هنگام ترس دچار تنگی نفس می شوید آن است که بدن تان سعی می کند تا مقدار بیشتری اکسیژن به عضلات ارسال کرده و شما را برای وضعیت فرار آماده کند. ضربان قلب تان بیشتر می شود و از آن جایی که خون بیشتری به قلب پمپاژ می شود، بدن تان گرم شده و شما را برای وضعیت مبارزه آماده می کند.


پرسش کاربران و پاسخ پزشک وب سایت دکتر چک در رابطه با تنگی نفس

 

پرسش:

سلام دکتر من از اول اسفند این مشکل را دارم ولی 90 درصد شبها هست دکتر قلب رفتم و گفتن قلبم سالمه ایا ممکنه مشکل عصبی سر یه تایم خاص مثلا شبا ساعت 9 اتفاق بیفته، ایا مشکل عصبی میشه سر یه ساعت فقط باشه یا مشکل جسمیه دکتر گفتن مشکل جسمی ساعت نمیشناسه میتون صبحا اتفاق بیفته ولی من صبحا خوبم از شب ساعت 9 به بعد شروع میشه این میتونه دلیلی بر استرس باشه. ایا با اینکه استرس نداری ولی شب شروع میشه دلیلی بر عصبی بودن، ایا استرس میتونه در وجود ادم درونی شده باشه؟

پاسخ:

سلام
بله احتمال دارد
معمولا مشکلات جسمی که ایجاد این مشکل در افراد ایجاد میکند، در اکثر اوقات میتواند برای فرد ایجاد شود و تایم خاصی نمیتوان برای آن گذاشت ولی مسائل مربوط به استرس و اعصاب میتواند در زمان های مشخصی برای فرد ایجاد شود و ایجاد مشکل کند


پرسش:

سلام خسته نباشيد
من دوماهه مشکل تنفس دارم رفتم دكتر قلب ضربان قلبم بالا بود ولي اكوم خوب بود عكس از ريه و ازمايش خون هم گرفتن كه خداروشكر هردوتاش خوب بود گفتن تنگي نفست عصبيه الان ٥٠تا قرص پرپرانول نوشتن ميخاستم ببينم نفس تنگی ام با همينا كامل خوب ميشه و اگه نشد ممكنه بجز رفلاكس معده مشكل ديگه اي باشه
و اينكه با توجه به اينكه الان خيليا مشكل تنگي نفس دارن ممكنه ي ويروس ديگه يا ي بيماري ناشناخته باشه
ممنون

پاسخ:

سلام
علل همچون مسائل قلب ،ریوی ،گوارشی، روانی شایع ترین علل ایجاد این مشکل میباشند و تنگی نفس را باید در این موارد گشت
وجود ویروس دیگری فعلا گفته نشده
علت قلبی و ریوی نیز رد شده است
میماند علل روانی و گوارشی که داروی پروپرانولول به علت اثرات ضد استرسی میتواند کمک کننده باشد


پرسش:

سلام آقای دکتر من ۴۰ سال دارم چند سالی هست که احساس نفس تنگه دارم آ دم استرسی هستم همش میخوام نفس عمیق بکشم که با این حالت راحت میشم و چند دقیقه بعد دوباره میخوام نفس عمیق بکشم این کار تو طول روز هر چند دقیقه یکبار باید انجام بدم نوار قلبم سالم اسپورومتری سالم سی تی اسکن سالم لطفا راهنمایی بفرمایید

پاسخ:

سلام
این مشکل همیشه یک موردی است که باید حتما پیگیری شود
علت های مختلفی همچون اختلالا عروقی،اختلالات قلبی، اختلالات ریوی، اختلالات گوارشی، اختلالات خونی و‌ در اخر اختلالات سایکولوژی میتواند علت نفس تنگی باشد،معمولا اختلالات سایکولوژی باید تشخیص بالینی انتهایی باشد و بهتر است قبل از اینکه تشخیص تنگی نفس ناشی از استرس گذاشت علت های دیگر اول بررسی گردد
شما میتوانید با دوره درمانی کوتاهی از درمان اختلالات استرسی نتیجه ان را سنجیده و ببینید تنگی نفس در این دوره کاهش پیدا میکند یا خیر، در صورت نتیجه مثبت میتوان علت ان را استرس دانست

منبع:سلامت نیوز

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: پول نیوز اختلال استرسی کرونا تنگی نفس تنگی نفس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۹۳۲۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این دروغ را درباره کاهش افسردگی باور نکنید

اگر جایی خواندید که مواد مخدر می‌توانند خطر ابتلا به افسردگی را کاهش دهند، این یک دروغ محض است. در حقیقت یکی از عوارض شایع مصرف مواد مخدر، افسردگی است! رابطه بین مصرف مواد مخدر و افسردگی کاملا پیچیده بوده و نیاز به بررسی جامع دارد.

به گزارش بهداشت نیوز، برخی از مواد مخدر با بروز احتمال افسردگی شدیدتری همراه هستند.

در این محتوا قصد داریم به مهم‌ترین دغدغه شما پاسخ دهیم که عبارت است از:

چه ارتباطی بین مصرف مواد مخدر و افسردگی وجود دارد؟

رابطه بین مصرف مواد مخدر و افسردگی، کاملا پیچیده و البته دوطرفه است. از یک طرف مصرف مواد مخدر می‌تواند خطر ابتلا به افسردگی را افزایش دهد و از سویی دیگر افراد مبتلا به افسردگی در معرض خطر سوءمصرف مواد مخدر هستند. بیایید به بررسی این روابط بپردازیم:

تاثیر مصرف مواد مخدر بر افسردگی مصرف مواد مخدر از ۳ طریق بر افسردگی اثر می‌گذارد:

تغییرات شیمیایی در مغز: مواد مخدر می‌توانند تعادل شیمیایی مغز را مختل کرده و باعث کاهش سطح انتقال دهنده‌های عصبی مانند سروتونین و دوپامین شوند که نقش مهمی در تنظیم خلق و خو دارند، این فرایند زمینه ساز ایجاد افسردگی است.

افزایش استرس: مصرف مواد مخدر می‌تواند باعث افزایش استرس و اضطراب شود که این‌ها از عوامل اصلی خطر افسردگی هستند.

مشکلات در زندگی: اعتیاد به مواد مخدر موجب مشکلات زیادی در زندگی فرد مانند مشکلات شغلی، مالی، خانوادگی و اجتماعی خواهد شد که همگی می‌توانند به افسردگی منجر شوند.

تاثیر افسردگی بر مصرف مواد مخدر

افسردگی می‌تواند زمینه سوءمصرف مواد مخدر را از راه‌های زیر افزایش دهد:

خوددرمانی: افراد مبتلا به افسردگی ممکن است برای تسکین علائم خود به مصرف مواد مخدر روی بیاورند.

عدم تمایل به زندگی: احتمال دارد افراد افسرده به دلیل احساس ناامیدی و بی تفاوتی نسبت به زندگی، مصرف مواد مخدر را به عنوان راهی برای فرار از واقعیت تلقی کنند. همچنین آن‌ها معمولا انگیزه کافی را برای زندگی ندارند، نبود انگیزه نیز می‌تواند منجر به مصرف مواد مخدر شود.

چه مواد مخدری بیشترین احتمال را برای افزایش افسردگی دارند؟

مواد مخدر مختلفی می‌توانند خطر ابتلا به افسردگی را افزایش دهند. یکی از رایج‌ترین این مواد الکل است. از عوارض مصرف بیش از حد الکل، افسردگی است. الکل تعادل انتقال دهنده‌های عصبی در مغز را مختل کرده و منجر به بروز علائم افسردگی می‌شود. مصرف مواد افیونی هم مانند هروئین، کدئین و اکسی کدون می‌تواند خطر ابتلا به افسردگی را افزایش دهد. مواد افیونی باعث کند شدن سیستم عصبی مرکزی و ایجاد احساس غم و ناامیدی می‌شوند. این باعث می‌شود ترک قطعی این مواد مانند ترک قطعی هروئین چالش‌های مضاعفی داشته باشد.

متاسفانه مصرف ماری جوانا، به ویژه در افراد جوان، خطر ابتلا به افسردگی را افزایش خواهد داد. یکی از عوارض مصرف، علائم روان پریشی مانند توهم و هذیان بوده که احتمالا منجر به افسردگی خواهند شد.

از عوارض مصرف کردن کوکائین افسردگی است. کوکائین موجب ایجاد علائم روان پریشی و افسردگی خواهد شد.

مصرف آمفتامین‌ها مانند شیشه و ریتالین نیز می‌تواند خطر بروز افسردگی را افزایش دهد. آمفتامین‌ها موجب اضطراب، بی خوابی و تحریک پذیری و در نهایت افسردگی خواهند شد.

چگونه مصرف مواد مخدر می‌تواند روی سلامت روانی تأثیر بگذارد؟

مصرف مواد مخدر با تغییر در عملکرد مغز، می‌تواند بر سلامت روان تأثیر بگذارند. با مصرف مواد مخدر تعادل انتقال دهنده‌های عصبی مانند سروتونین، دوپامین و نوراپی نفرین در مغز مختل می‌شود. این امر منجر به بروز علائم افسردگی، اضطراب و سایر اختلالات روانپزشکی خواهد شد.

همچنین مصرف مواد مخدر به سلول‌های مغزی آسیب رسانده و منجر به مشکلات حافظه، تمرکز و یادگیری می‌شود. علاوه بر مواد مذکور مواد مخدر باعث افزایش سطح استرس در بدن شده و استرس مزمن خطر ابتلا به اختلالات روانپزشکی را افزایش خواهد داد.

معمولا مواد مخدر منجر به اختلالات سلامت روان از قبیل اختلالات خلقی، اختلالات روانپریشی، اختلالات شناختی، اختلالات اضطرابی و اختلالات شخصیت می‌شود. همچنین مصرف مواد مخدر می‌تواند به توهم، هذیان و افکار خود کشی نیز بیانجامد.

چگونه می‌توان مشکلات افسردگی ناشی از مواد مخدر را درمان کرد؟

درمان افسردگی ناشی از مواد مخدر به عوامل مختلفی مانند شدت افسردگی، نوع ماده مخدر مصرفی و سابقه سلامت روان فرد بستگی دارد. اما به طور کلی، بهبود این نوع افسردگی شامل ترکیبی از درمان‌های روانشناختی و دارویی است که باید حتما توسط متخصصین سلامت روان که در حوزه اعتیاد نیز آموزش دیده‌اند، انجام شود. در اینصورت ترک اعتیاد روانی فرد انجام شده و برای همیشه از شر مواد مخدر خلاص می‌شود. روش‌های درمان اختلالات افسردگی ناشی از مواد مخدر به شرح زیر است:

درمان‌های روانشناختی

یکی از رایج‌ترین رویکرد‌های روانشناختی برای ترک اعتیاد افراد، درمان شناختی رفتاری (CBT) است. در این نوع درمان روانشناس ترک اعتیاد به افراد کمک خواهد کرد تا افکار و رفتار‌های منفی خود را که به افسردگی آن‌ها دامن می‌زند، شناسایی و تغییر دهند.

درمان بین فردی (IPT) یکی دیگر از روش‌های ترک اعتیاد روانی است که به افراد کمک می‌کند تا مهارت‌های ارتباطی خود را بهبود بخشند و روابط خود را با دیگران تقویت کنند.

درمان روان پویشی نیز ممکن است با توجه به ویژگی‌های بیمار انجام شود. این نوع درمان به افراد کمک می‌کند تا ریشه‌های افسردگی را در تجربیات گذشته خود کشف و سپس آن‌ها را حل کنند.

لازم به ذکر است که ترک مقوله‌ای پیچیده بوده و توصیه متخصصین اعتیاد این است که به هیچ عنوان برای درمان خود به تنهایی اقدام نکنید. یافتن یک مرکز ترک معتبر و دارای مجوز می‌تواند فرایند درمان را برای شما ایمن کرده و باعث شود تا بدون درد و خماری این مسیر را طی کنید.

درمان‌های دارویی

تجویز دارو‌های ضد افسردگی و تثبیت کننده خلق و خوی مناسب توسط روانپزشک ترک اعتیاد، همگام با پیش بردن جلسات روان درمانی می‌تواند در ترک روانی اعتیاد شما موثر باشد.

تغییر سبک زندگی

ورزش منظم، تغذیه سالم، خواب کافی و اجتناب از مصرف مواد مخدر از جمله کار‌هایی هستند که انجام آن‌ها می‌تواند به بهبود افسردگی ناشی از مصرف مواد مخدر کمک کند.

یادتان باشد که درمان افسردگی ناشی از مواد مخدر به زمان و تلاش نیاز دارد. برای این کار شما باید اراده کنید و سپس به دنبال کمک حرفه‌ای و پزشکی باشد. فراموش نکنید که فرد افسرده، ممکن است انگیزه لازم را برای گام برداشتن نداشته باشد، بنابراین حمایت حرفه‌ای و اجتماعی در این زمینه بسیار مهم است. در این راستا شما عزیزان می‌توانید از بهترین روانشناسان و روانپزشکان ترک برای درمان افسردگی خود بهره بگیرید.

دیگر خبرها

  • اگر معده درد یا رفلاکس معده دارید، این مطلب را بخوانید
  • بهترین صندلی در هواپیما برای مسافرانی که از پرواز می‌ترسند
  • آنچلوتی: کمی استرس دارم!
  • این دروغ را درباره کاهش افسردگی باور نکنید
  • درمان کسانی که زود از کوره در می‌روند
  • جویدن ناخن با کدام اختلالات سلامت روان ارتباط دارد؟
  • چند روش ساده برای تقویت مو
  • بسیاری از اختلالات روانی ریشه جسمانی دارند
  • ساخت نشانگر تشخیص اختلالات گوارشی
  • دومین سمپوزیوم بین‌المللی تنش و اضطراب در مشهد برگزار می‌شود