Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-02@11:36:20 GMT

علت تنگی نفس در بارداری چیست؟

تاریخ انتشار: ۲ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۷۵۱۹۷۱

علت تنگی نفس در بارداری چیست؟

تغییرات هورمونی، از دلایل اصلی تنگی نفس در بارداری هستند.

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، نفس‌تان سخت می‌آید؟ راه که می‌روید، ریه‌هایتان کم‌توانی‌شان را به رخ‌تان می‌کشند و وقتی که می‌خواهید از جایتان بلند شوید، احساس تنگی نفس می‌کنید؟ نگران نباشید! بسیاری از زنان باردار در این نه ماه با تنگی نفس درگیر هستند و در اغلب موارد، تنگی نفس سلامت آنها و جنینشان را تهدید نمی‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همه مثل شما هستند
سه ماهه دوم و سوم بارداری، زمان دچار شدن مادران به تنگی نفس است. اگر در این ماه‌ها وزنتان بیش از اندازه بالا رفته باشد، یا در شکم بزرگتان، دوقلو حمل کنید، احتمالا بیشتر دچارتنگی نفس می‌شوید. رحم بزرگ شما در این ماه‌ها، فشار بیشتری به دیافراگمتان وارد می‌کند و این فشار حتی به ریه‌هایتان هم منتقل می‌شود. به همین دلیل در سه ماهه دوم و بیشتر از آن، سه ماهه پایانی بارداری، بیشتر از قبل با تنگی نفس درگیر می‌شوید.

هورمون‌ها مقصرند
تغییرات هورمونی، از دلایل اصلی تنگی نفس در بارداری هستند. افزایش ترشح پروژسترون، بدن شما را برای وارد کردن اکسیژن بیشتر به جریان خون توانمند کرده و ظرفیت ریه‌هایتان را بیشتر می‌کند. اما در مقابل، بدنتان مجبور به خارج کردن میزان بیشتری دی‌اکسید کربن می‌شود و تنگی نفس بیشتری را تجربه می‌کنید. با این اوصاف، نه تنها نباید از تنگی نفس دوران بارداری بترسید، بلکه باید آن را به عنوان یکی از نشانه‌های کارکرد درست بدنتان در این ماه‌ها تلقی کنید.

سه ماهه دوم و سوم بارداری، زمان دچار شدن مادران به تنگی نفس است

مراقب معده‌تان باشید
تغییرات هورمون، فشار آوردن رحم به معده و عادات مخرب تغذیه، زمینه را برای دچار شدن به ریفلاکس اسیدی مری فراهم می‌کنند. اغلب زنان باردار، در این دوره 9 ماهه، از ریفلاکس شکایت دارند و شدت گرفتن این مشکل هم می‌تواند احساس تنگی نفس را به آنها القا کند.
نگران فرزندم باشم؟

نه نگران نباشید، فرزند شما نه تنها به خاطر تنگی نفستان دچار کمبود اکسیژن نمی‌شود، بلکه خود او یکی دیگر از زمینه‌سازان تنگ شدن نفس‌تان است. او هر روز به اکسیژن بیشتری نیاز پیدا می‌کند و به خاطر تامین این نیاز، نفس کشیدن را برایتان سخت می‌کند.

همه چیز طبیعی است؟
تنگی نفس در اغلب موارد، یک عارضه طبیعی و بی‌خطر بارداری است. اما بدن برخی مادران به دلیل کم‌خونی یا فقر آهن، توانایی کمتری برای تامین اکسیژن مورد نیاز دارد و به همین دلیل، این افراد بیشتر از مشکلات تنفسی شکایت می‌کنند. اگر شما هم شرایط مشابهی را تجربه می‌کنید، حتما با انجام یک آزمایش خون، از نبود این مشکل در بدنتان مطمئن شوید.

گذشته از این، در صورتی که به آسم دچار هستید، نباید به دلیل مراقبت از فرزندتان داروهای خود را قطع کنید. چراکه افزایش مشکلات تنفسی شما، خطرسازتر از عوارض مصرف این داروهاست. درصورتی که به آسم یا آلرژی دچار هستید، حتما موضوع را با پزشکتان در میان بگذارید تا در صورت لزوم، داروی کم‌ضرری را برای بهبود وضعیت تنفستان تجویز کند.

چه زمانی خلاص می‌شوم؟
جنین شما در 36 هفتگی، به لگنتان وارد می‌شود و احتمالا در همین زمان، تنگی نفستان کمتر از ماه‌های قبل می‌شود. البته انتظار خلاصی کامل از این مشکل را نداشته باشید و اگر تا زمان تولد فرزندتان با تنگی نفس درگیر بودید، تعجب نکنید.

بعد از زایمان، سطح پروژسترون خون شما کاهش می‌یابد و فشار از روی دیافراگم و رحم شما برداشته می‌شود. به همین دلیل احتمالا در روزهای بعد از تولد فرزندتان، بهتر نفس می‌کشید. با وجود این، برای برگشتن رگ‌هایتان به حالت قبل از بارداری و بهبود کامل وضعیت انتقال اکسیژن در بدن، به زمان بیشتری نیاز خواهید داشت. پس صبور باشید.

تنگی نفس در اغلب موارد، یک عارضه طبیعی و بی‌خطر بارداری است

به اورژانس زنگ بزنید اگر ...
در صورت مشاهده نشانه‌های زیر، دیگر نمی‌توانید تنگی نفس را یک عارضه طبیعی دوران بارداری تلقی کنید و حتما باید به مراکز درمانی مرجعه کنید:

احساس می‌کنید قلبتان به سینه می‌کوبد و نامنظم و محکم می‌زند؟
تنگی نفس بسیار شدید و همراه با خستگی را تجربه می‌کنید و حتی در صورت کم کردن تحرکتان هم بهتر نفس نمی‌کشید؟
درد در قفسه سینه‌تان می‌پیچد؟
شب‌ها آسان نفس نمی‌کشید و تنگی نفس شما را بی‌خواب می‌کند؟

منبع: نی نی سایت

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۵۱۹۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آبرسانی سیار به ۲۵۷ روستای استان گلستان

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان گلستان با اشاره به آبرسانی سیار به ۲۵۷ روستای استان، گفت: در سال گذشته، بیش از ۲۷۰ هزار مترمکعب آب شرب به صورت سیار به مناطق دچار تنش آبی استان گلستان تحویل داده شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، ابوالفضل رحیمی با اشاره به شرایط تامین آب شرب در استان اظهارداشت: در سال گذشته، بیش از 270هزار مترمکعب آب شرب به صورت سیار به مناطق دچار تنش آبی استان تحویل داده شده است.

وی درباره تامین آب شرب برای مناطق دچار تنش آبی استان اظهار کرد: در سال گذشته و به خصوص در فصل تابستان، به دلیل گرم شدن هوا و افزایش مصرف آب از سوی مردم، تقاضا برای آب شرب افزایش یافته که این امر، مشکلاتی را در پی خواهد داشت.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان گلستان از تحویل بیش از 270هزار مترمکعب آب شرب به تعداد 20 هزار سرویس از طریق آبرسانی سیار به روستائیان و همچنین بعضی از شهرهای دچار تنش آبی استان در  سال گذشته خبر داد و گفت: حجم آبرسانی سیار در هر ماه با توجه به میزان گرمای هوا و تعداد مناطق دچار کمبود آب، متغیر بوده و از ابتدای سال گذشته تاکنون روند صعودی داشته است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان گلستان آبرسانی سیار را یکی از راه‌های تامین آب شرب روستاهای مواجه با بحران اعلام کرد و گفت: این اقدام به ویژه در همه ایام سال در مناطقی که با کمبود آب مواجه بوده و منابع آبی جایگزین ندارند انجام می‌شود.

رحیمی با اشاره به عملکرد آبرسانی سیار شرکت آب و فاضلاب استان گلستان، اظهار داشت: 257روستا و نقاط جمعیتی در کل استان با جمعیت بیش از 186هزار نفر در سال گذشته از خدمات آبرسانی سیار این شرکت استفاده کرده‌اند.

انتهای پیام/581/.

دیگر خبرها

  • اگر معده درد یا رفلاکس معده دارید، این مطلب را بخوانید
  • احتمال ابتلای مادران باردار به آلرژی در فصل بهار چقدر است؟
  • چکاپ‌های مهم برای بارداری در سنین بالا (فیلم)
  • برای بارداری در سن بالا باید این چکاپ ها را انجام دهید + فیلم
  • درمان ناباروی با IVF در ایران چقدر موفقیت‌آمیز است؟ |‌ احتمال بارداری از یک ماه تا یک سال پس از ازدواج چند درصد است؟
  • چکاپ‌های مهم برای بارداری در سنین بالا + فیلم
  • درصد موفقیت درمان ناباروی با روش IVF در ایران
  • فتوای رهبر انقلاب درباره مصرف داروی سقط جنین با احتمال بارداری و استشمام بوی خوش در اعتکاف
  • فواید فوق العاده انجیر در دوران بارداری (فیلم)
  • آبرسانی سیار به ۲۵۷ روستای استان گلستان